Airco Leiden installatie & onderhoud: Kosten 2024

Airco onderhoud & installatie in Leiden

Op zoek naar airco installatie of onderhoud in Leiden? Zoek niet verder! Onze uitgebreide gids behandelt alles wat u moet weten over airconditioning kosten, installatiefactoren, aankooptips en onderhoudsdiensten op maat.

Onderwerpen op deze pagina

Wat kost airco installatie in Leiden?: Airco unit & installateur

Een airconditioning is beschikbaar vanaf €1.750,- inclusief zowel materiaal- als arbeidskosten van de airco installateur in Leiden. Dit betreft een vaste airco. Een split-airco, met een vermogen van gemiddeld 3,5 kW, varieert in prijs van €1.750,- tot €2.500,-, inclusief montagekosten. Voor een multi-split airco liggen de kosten iets hoger, vanwege het plaatsen van extra binnenunits. De kosten hiervan variëren doorgaans tussen de €3.000,- en €3.750,-.

*Let op: dit zijn richtprijzen voor een nieuwe airco inclusief montage. Exacte prijs weten? Vraag dan hieronder een gratis offerte aan.

Type airco

Gemiddelde prijs*

Gemiddelde capaciteit

Split airco

€1750,- tot €2500,-

3.5 Kw

Multi-split airco

€3000,- tot €3750,-

2.5 Kw per unit

Vrijblijvende offerte
Ontvang direct verkoeling met onze airco's in Leiden. Vraag nu je gratis offerte aan!

Hoe wordt de prijs van de airco-installatie in Leiden berekend?

De kosten voor het installeren van uw airconditioning variëren natuurlijk afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is de prijs per situatie verschillend; wat uw buurman heeft betaald, is niet noodzakelijk indicatief voor wat u zult betalen. Het is belangrijk om te begrijpen welke factoren van invloed zijn op de kosten, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken en grip kunt houden op uw uitgaven.

 

De prijs van een split- of multi-split airconditioningsysteem wordt beïnvloed door verschillende elementen, waaronder:

 

 1. Het type airconditioner: een split- of multi-split systeem; wilt u een of meerdere ruimtes koelen / verwarmen.

 2. Het vermogen van de airco: elk type airco heeft een ander vermogen; het is belangrijk om een systeem te kiezen dat geschikt is voor de grootte van uw woning.

 3. De omvang van de te koelen ruimte: grotere ruimtes vereisen meer vermogen, wat de kosten kan verhogen.

 4. Extra opties: functies zoals de bedieningsmethode of de mogelijkheid om te verwarmen kunnen de prijs van het systeem verhogen.

Naast deze factoren moeten ook de volgende elementen in overweging worden genomen:

 • Lengte van de leidingen
 • Plaatsing van de unit (inclusief afstand)
 • Noodzaak voor betonboring
 • Mogelijkheid om extra elektragroepen toe te voege
 

Het is essentieel om al deze aspecten te overwegen bij het maken van uw keuze, zodat u een nauwkeurig beeld krijgt van de totale kosten van de installatie van uw split- of multi-split airconditioningssysteem. Wilt u een offerte op maat ontvangen voor een airco in Leiden vul dan onze vragen lijst in en krijg een offerte op maat.

Vrijblijvende offerte
Ontvang direct verkoeling met onze airco's in Leiden. Vraag nu je gratis offerte aan!

Airco kopen Leiden: Waar moet je op letten?

Als je overweegt om een airconditioner te kopen in Leiden, zijn er enkele belangrijke factoren waar je op moet letten. Het is essentieel om de juiste keuze te maken, zodat je kunt genieten van een comfortabele en efficiënte koeling in je huis of kantoor. Hier zijn enkele punten waar je rekening mee moet houden:

 1. Type airconditioner: Voor een optimale koeling en comfort raden we aan om te kiezen voor een split airconditioner of een multi-split airconditioner. Deze modellen bestaan uit een binnenunit en een buitenunit, waardoor ze efficiënter werken en betere koelprestaties leveren.

 2. Koelvermogen: Het koelvermogen van de airco is van cruciaal belang om de gewenste ruimte efficiënt te koelen. Meet de grootte van de kamer(s) waar je de airco wilt installeren en kies een model met voldoende koelvermogen dat past bij de grootte van de ruimte.

 3. Energie-efficiëntie: Let op het energielabel van de airco. Een energiezuinige airconditioner kan je helpen om energiekosten te besparen op de lange termijn. Kies bij voorkeur een model met een hoog energie-efficiëntieklasse, zoals A++ of A+++, om duurzaamheid en kostenbesparing te garanderen.

 4. Geluidsniveau: Het geluidsniveau van de airco is belangrijk, vooral als je de airco in een slaapkamer of werkomgeving wilt gebruiken. Controleer het geluidsniveau in decibel (dB) en kies een model met een laag geluidsniveau voor een comfortabele en stille omgeving.

Het is belangrijk op te merken dat de installatie van split en multi-split airconditioners professionele hulp vereist. Het is niet aan te raden om zelf de installatie uit te voeren. Ons ervaren team van airco-experts in Leiden staat klaar om je te helpen bij de installatie en het onderhoud van je airconditioner, zodat je kunt genieten van een probleemloze werking en optimale prestaties.

Airco onderhoud & service Leiden: Wanneer & kosten?

Nadat u de airco hebt laten plaatsen, is het belangrijk om regelmatig onderhoud uit te laten voeren. Het is slim om dit in ieder geval eens per jaar te doen. Dit voorkomt problemen en storingen op de lange termijn en zorgt ervoor dat uw airconditioning efficiënt blijft werken – dit bespaart energiekosten!

Daarbij zorgt een schoon systeem voor een schone lucht en bent u verzekerd van een langere levensduur! Bij ons airco bedrijf in Leiden begrijpen we het belang van onderhoud en service. Onze ervaren en gekwalificeerde technici staan klaar om uw airco grondig te inspecteren, reinigen en eventuele problemen te verhelpen.

Wanneer is het juiste moment voor airco onderhoud? Het is raadzaam om dit te plannen voordat het zomerseizoen begint, zodat uw airconditioning optimaal werkt wanneer u deze het meest nodig heeft. Ons team staat klaar om uw airco te onderhouden en te zorgen voor een probleemloze werking gedurende het hele seizoen.

Wat zijn de kosten van airco onderhoud in Leiden? De kosten kunnen variëren op basis van het type airco-installatie en de specifieke behoeften van uw systeem. Neem contact met ons op voor een persoonlijke airco offerte op maat. 

Investeer in regelmatig airco onderhoud en service in Leiden om de levensduur van uw systeem te verlengen, energiekosten te besparen en te zorgen voor een comfortabele en gezonde binnenomgeving. Neem vandaag nog contact met ons op om een afspraak te maken en uw airco in topconditie te houden!”

Airco laten plaatsen in Leiden? Vraag nu je offerte aan.

Vrijblijvende offerte
Ontvang direct verkoeling met onze airco's in Leiden. Vraag nu je gratis offerte aan!

Steden waar wij actief zijn

Oegstgeest

Airco installatie & onderhoud Oegstgeest

Zoeterwoude

Airco installatie & onderhoud Zoeterwoude

Alphen Aan Den Rijn

Airco installatie & onderhoud Alphen Aan Den Rijn

Learn how we helped 100 top brands gain success